opgericht 1958
Copyright © 2016 by "F de Boer"
All Rights reserved
E-Mail:info@ehbo-rijswijk.nl
De minimale hulp die je een medeburger in nood moet bieden is het inroepen van professionele hulp, door bijvoorbeeld 112 te bellen en eventuele slachtoffers gerust te stellen en niet aan hun lot over te laten.

Wanneer men in staat is zelf hulp te bieden, voordat professionele hulp arriveert, kan men erger letsel voorkomen en kunnen levens gered worden.
Dat is de reden dat veel mensen een EHBO cursus volgen, om niet machteloos toe te kijken wanneer iemand gewond is, om meer te kunnen doen dan afwachten en de gewonde gerust te stellen.

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij: een bloeding, wond, verstuiking of botbreuk.
Ook leert u hoe te handelen als een slachtoffer een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling heeft. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de cursus.

De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam.
Na het behalen van het examen ontvangt u een Diploma Eerste Hulp. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig herhalingslessen te volgen.

De cursus EHBO wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Er word voor gezorgd dat de cursisten steeds de meest up to date versie van het oranje kruis leerboek heeft.
EHBO cursus