opgericht 1958
Copyright © 2016 by "F de Boer"
All Rights reserved
E-Mail:info@ehbo-rijswijk.nl

De herhalingslessen voor EHBO'ers zijn essentieel voor het op peil houden van de EHBO kennis.
Het volgen van de de herhalingslessen is ook een voorwaarde van de vereniging om het EHBO diploma na 2 jaar weer te verlengen.
Indien er te weinig herhalingslessen zijn gevolgd, dient een competentietoets worden afgelegd om het diploma te behouden.
De noodzaak voor het wel of niet afleggen van een competentietoets
wordt altijd bepaald door de instructeur.

Naast het op peil houden van de EHBO kennis, worden ook veranderingen in de manier van hulpverlening besproken zoals bepaald door het Oranje Kruis.

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor theorie, maar er wordt veel geoefend tijdens praktijk situaties, waarbij we gebruik maken van vakkundige vaste Lotus leden (Landelijk Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers).

Vast gegeven is dat er 2 lessen besteed worden aan reanimatie + AED bediening. Ieder lid moet tenminste 1 van deze lessen bijwonen.

Naast het leren van de EHBO materie speelt ook gezelligheid een grote rol. Tijdens de lessen is er genoeg ruimte voor een kop koffie en een praatje.

De lessen worden gegeven in het dorpshuis De Hoekenburg in Rijswijk.
Herhalingslessen